logo

Hester Ezra is co-founder of Carpet of Life.

The women of Carpet of Life transformed my beloved wardrobe into a vibrant 'Carpet of Life'.

The simple grey t-shirt with the perfect fit...

Hester was most attached to the matching off-white top and skirt with pink roses.

With beautifully 'henna-hands' the women carefully knot

Details with which the carpets are created derive from nature

Hester's carpet a little on the way

The women of Taragalte wear these beautiful scarves they embroider themselves.

The result! The first Carpet created in Carpet of Life!

I visited the area many times.

Hester’s Carpet of Life

Dat simpele grijze t-shirt dat perfect paste – zelfs enkele gaatjes konden me niet weerhouden om het te dragen. Die zwart-witte tijgerprint jurk, die ik kocht na een pijnlijke ‘break-up’ met de intentie om ‘er’ weer te staan, het werkte! Die rok die ik minstens tien jaar had – waarvan ik twee jaar geleden ontdekte dat ik hem ook kon dragen als strapless jurk!

Maar toch ben ik het meest gehecht aan de bijpassende witte top en rok met roze rozen. Deze outfit was van mijn moeder, ze droeg het in de jaren tachtig. Ik hield ervan haar in dit ensemble te zien, omdat het haar een romantisch aura gaf. Ze kleure haar nagels altijd in een bijpassend kleurtje. Toen ze erg ziek werd vroeg ik haar waar deze kleren waren, ze vertelde me dat ze deze al lang niet meer had… Daarom was ik zo verrast toen ik de top en rok terugvond na haar dood. Om eerlijk te zijn, geloof ik niet dat dit toeval was, het was immers het enige van haar kledij waar ik ooit iets over gevraagd had…

Vervolgens hing het ensemble twee jaar in mijn kast, niet echt goed wetende wat er mee te doen. Uiteindelijk werd dit dé inspiratie om Carpet of Life te creëren. In mijn Carpet of Life kun je die grijze t-shirt vinden…de tijgerprint jurk…de rok die nu een jurk is…mijn moeders ‘roze rozen’ ensemble en heel veel andere kledingstukken met emotionele waarde…de jeans van mijn vriend, dat kleine jasje dat zo mooi was, maar altijd jeukte…!

Hester