logo
Marion en Hendrikje

Team in Gent

Carpet of life is een fair design merk. Je vindt ons in Gent, van waaruit we zonder grenzen werken. De unieke designertapijten worden op een eerlijke en transparante manier geproduceerd.
In België managen wij, Hendrikje en Marion, twee enthousiaste en ondernemende zussen, Carpet of Life sinds 2015.

We begeleiden het proces van België naar Marokko en terug zodat jouw oude kledij met persoonlijk verhaal zo vlot mogelijk naar de woestijn kan reizen en terugkomt als jouw persoonlijk Carpet of Life.

Contact Marion: 0032 (0) 494 16 22 28 / marion@carpetoflife.com
Contact Hendrikje: 0032 (0) 487 90 53 52 / hendrikje@carpetoflife.com

copyright foto: Jana Germanus

Team in M’Hamid

Een onmisbaar werk van Carpet of Life wordt uitgevoerd door ons lokaal team in m’hamid. Sinds 2012 werkt Carpet Of Life met 3 lokale projectleidsters: Zeineb, Meryem, Nazha & Zahra, waarmee we een duurzame en langdurende relatie hebben opgebouwd. Elke dag ondersteunen zij Carpet of Life door in M’hamid het project te monitoren en de communicatie met onze maaksters te onderhouden. Zij spelen een cruciale rol in de vrouwenceremonies die worden gehouden en dragen bij aan het optimaliseren en behouden van een goede groepssfeer. De lokale projectleidsters hebben een grote lach en prachtige gezichten, maar vragen ons, wegens culturele verschillen, om geen portretfoto’s van hen te posten. Uiteraard respecteert Carpet of Life die keuze.

Meryem
Since I work as a projectleader for Carpet of Life, I have more responsibilities and feel that my job is valuable for M’Hamid and the villages around. Besides, I learned to understand the ideas of others and work together in a creative way.

Nazha
Trough Carpet of Life, we got to know a lot of new people, they often influence our work in a positive way, by exchanging creativity. And I’m very happy to explain them about Carpet of Life and tell them what we do. Through these experiences, I also learn to communicate better in English and French.

Zaineb
In this region many women are not married, because their partners passed away or are working in the cities. Through Carpet of Life, women are able to take responsibility for their family to sustain them and in that way they are more independent.

Marokko – M’Hamid

De maaksters van de Boucherouite tapijten wonen in de oase van M’hamid El Ghizlane, in het zuiden van Marokko, bestaande uit tien verschillende dorpen. Door het Carpet of Life project kunnen de tradities en ambachten uit deze regio behouden blijven en wordt het enorme potentieel aan creativiteit benut. Daarnaast ontstaat er een connectie met de rest van de wereld waardoor het bereik van de lokale bevolking wordt vergroot.
De regio heeft zwaar te kampen met de gevolgen van extreme droogte. De mannen zijn weggetrokken op zoek naar werk en de achtergebleven vrouwen moeten hun tijd verdelen tussen het huishouden en het werk op het land.
Om de lokale economie weer op gang te helpen is het van belang deze vrouwen te ondersteunen en nieuwe mogelijkheden te creëren. Door het benutten van de unieke ambacht wil Carpet of Life als nieuw merk voortbouwen aan de lokale trots, cultuur en tradities en hiermee bijdragen aan een betere toekomst.

Textiel

Textiel is schaars in dit geïsoleerde deel van de wereld: in de Sahara is geen enkele grondstof voor het maken van tapijten te vinden. Alle textiel moet worden geïmporteerd, de meeste moderne stoffen in Marokko komen bijvoorbeeld vanuit China. Dus met jouw (oude) kleding kunnen de vrouwen uit de Marokkaanse Sahara niet alleen hun ambacht in stand houden, maar ook zichzelf en hun familie onderhouden.